duminică, 11 iulie 2010

        Introducere.

        Aceasta este o propunere pentru un nou partid politic care se vrea  să fie unul national şi işi propune să ridice treptat nivelul de trai al tuturor cetăţenilor acestei ţări. Originile înfiinţării acestui partid se găsesc la inceputul anilor 1990.  În acest moment noi nu propunem o formă de organizare intrucât asteptăm  reacţiile cetăţenilor vis-à-vis de acest program. Calitatea de membru al acestui partid va fi stabilită doar de anumite reguli precise.  Sperăm totuşi ca cei care nu vor putea deveni membrii să ne sprijine în continuare  în realizarea programului propus de noi.

         Pentru toti cei care vor sa devină membrii ai partidului se impun următoarele cerinţe:

  • ·  Familia din care provine candidatul va trebui să fie prezentă în localitatea natală de cel puţin 3 generaţii indiferent de naţionalitate (precizăm că al doilea părinte al candidatului poate fi din altă localitate cu condiţia să fie născut pe actualul teritoriu al României)
  • · Candidatul va trebui să posede doar cetăţenia română
  • · Candidatul să nu fi fost niciodată condamnat penal
  • · Candidatul să nu aibe părinţi sau rude apropiate care să fi făcut parte din aparatul represiv instaurat după anul 1947
  • · Conduita morală a acestuia  în societate să fie apreciată  în mod pozitiv de cei din localitatea din care provine

       Învăţământ

       Propunerea noastră pentru programul de învăţământ este:

·            Revenirea urgentă la forma de învăţământ dinainte de anul 1989, formă ce a dovedit nu numai faptul că poate crea valori viabile pentru societate ci şi acela că  acordă respectul cuvenit tuturor profesorilor şi elevilor.

       Programul propus de noi are în vedere obligativitatea stagiului militar pentru o perioada de 2 ani, fiind considerat o datorie de onoare pentru fiecare cetăţean al acestei ţări.  Autofinantarea armatei prin refacerea industriei militare si prin cercetare va fi una dintre priorităţi.

       Agricultură

       Având în vedere agricultura putem face următoarele afirmaţii: 

       Suntem pentru reînfiinţarea întreprinderilor agricole de stat care să funcţineze ca regii autonome pe întreg cuprinsul ţării. Menţionăm că acestea vor sprijini cu cadre pregătite şi asociaţiile particulare care se pot înfiinţa pe lângă cele de stat. Va trebui găsită o formă de subvenţionare a agriculturii mai simplă,  spre exemplu: punerea la dispoziţia tuturor agricultorilor a unei motorine speciale de altă culoare la un preţ cu 70% mai mic decât preţul practicat în momentul de faţă.

        O altă idee prezentă în program se referă la faptul că cei care deţin mai mult de 10000 de metri pătraţi în proprietate şi nu îl cultivă vor fi obligaţi să plătească statului un impozit de 10 % pe an din valoarea care s-ar obţine dacă terenul ar fi fost cultivat. 

        Resurse naturale

       Referindu-ne la resursele naturale ale României, noi propunem ca toate să revină în proprietatea statului având în vedere cele scrise în articolul 136 cifra 3 din actuala Constituţie unde se precizează  clar că acestea sunt proprietatea exclusivă a statului român. Aşadar se vor forma:

  • ·   Regia Autonomă a Petrolului, 
  • ·   Regia Autonomă a Gazului,
  • ·   Regia Autonomă a Padurilor, 
  • ·   Regia Autonomă a Minelor,
  • ·   Regia Autonomă a Apelor,

toate urmând să fie proprietăţi de stat conduse de consilii de administraţie  formate din specialişti, iar  organizarea acestora o vor propune chiar ei.

Taxe şi impozite

Având în vedere criza, propunem introducerea sistemului de impozitare diferenţiat după cum urmează:

  • · Pentru cei cu venituri mai mici sau egale cu 1000 RON, impozitul va fi 0.
  • · Pentru cei cu venituri ce depăşesc 1000 RON , impozitul va creşte de la 10% până la 60 %

       Sănătate

       La capitolul sănătate propunem ca în fiecare comună să se construiască un asa zis centru administrativ, dacă e nevoie, chiar cu munca voluntară. În acest centru va trebui să existe un cabinet medical de medicină generală cu dotări minime care să poată identifica din timp diverse afecţiuni ale locuitorilor comunei. Spitalele vor rămâne în continuare sub tutela Ministerului Sănătăţii.

       Nu suntem de acord cu desfiinţarea Senatului, dar propunem o altă formă dupa cum urmează:  în Romania vor exista senatori de drept care-şi vor pierde această calitate odată cu pierderea funcţiei. Funcţiile care dau calitatea de senator de drept sunt următoarele:

  • ·         Patriarhul României
  • ·         Şefului Marelui Stat Major al Armatei
  • ·         Preşedintele Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie
  • ·         Preşedintele Băncii Naţionale a României
  • ·         Decanii tuturor facultăţilor acreditate din România

       Toţi aceştia vor deveni senatori de drept cu condiţia sa aibă doar cetăţenie română şi să fie născuţi de 3 generatii pe actualul teritoriu al României. Nu vor avea voie să facă parte din nici un partid politic. 

       Având în vedere proasta administrare de care a beneficiat statul român în ultimii 20 de ani si faptul că cei care au administrat într-o formă sau alta se fac vinovati  de abuz de încredere faţă de cei care i-au votat, noi suntem de părere că ar trebui verificate averile tuturor pentru a vedea modalitatea în care    s-au promulgat legile si pe cine au favorizat. Un alt motiv pentru care se vor demara aceste activităţi este demonstrat de situaţia inexplicabilă în care se află România in ziua de azi şi anume: în 1989 statul român  avea peste 4 miliarde $ în conturi, iar acum este dator diverselor bănci străine aproximativ 110 miliarde $, toate acestea în condiţiile în care la nivel naţional nu s-a realizat nici un obiectiv important.

       Aceasta este doar o parte din programul propus de noi. Asteptăm comentarii şi propuneri

Răceală

 

Un comentariu:

  1. este cam greu cu conditia sa fie de 3 generatii de exemplu eu nu pot deoarece bunicii mei au fost tarati prin mina si pe campuri de sonde apoi ei si-au tarat copii pe santiere pe la Vidraru,Rm Valcea, hidrocentrala Portile de fier 1 si 2 iar eu la randul meu dupa ai mei datorita comunismului, intr-un final sunt in Timisoara, ca si inginer care nu mai suporta acest sistem si ma gandesc sa emigrez pentru a -mi putea intretine familia, astept raspunsul tau sau al vostru daca sunteti mai multi

    RăspundețiȘtergere